Tajna savršeno hrskavog pomfrita: Kako napraviti domaći pomfrit kao profesionalac?

Tajna savršeno hrskavog pomfrita: Kako napraviti domaći pomfrit kao profesionalac?

Da li postoji nešto ukusnije od hrskavog pomfrita koji se topi u ustima? Verovatno ne. Pomfrit je klasik svetske kuhinje koji je omiljen među svim generacijama. Ali kako napraviti savršeno hrskav domaći pomfrit? Otkrijte tajnu uz naš vodič koji će vas pretvoriti u profesionalnog majstora pomfrita u svom domu.

1. Odaberite Pravi Krompir

Prvi korak ka savršenom pomfritu je odabir pravog krompira. Za najbolje rezultate, preporučujemo krompir sorte Russet. Ovaj tip krompira je bogat škrobom i manje vodenast, što rezultira hrskavijom spoljštinom i kremastijom unutrašnjošću. Operite i oljuštite krompire pre nego što ih isecete na štapiće.

2. Pravilno Pripremite Ulje

Za pravljenje savršeno hrskavog pomfrita, ključno je pravilno pripremiti ulje za prženje. Koristite ulje s visokom tačkom dimljenja, poput suncokretovog, kikiriki ili kanola ulja. Zagrejte ulje na temperaturu od 175-180°C kako bi se krompir pravilno skuvao iznutra pre nego što postane previše tamno spolja.

3. Tajna Dvostepenog Prženja

Tajna za savršeno hrskav pomfrit je u dvostepenom prženju. Prvo, krompir stavite u ulje zagrejano na 150°C i pržite ga oko 5 minuta dok ne postane mekan, ali ne sme da dobije boju. Izvadite ga iz ulja i pustite da se ohladi. Zatim, ponovo ga stavite u zagrejano ulje na 190°C i pržite dok ne postane zlatno smeđe boje i hrskav.

4. Začinite po Ukusu

Nakon što izvadite pomfrit iz ulja, odmah ga začinite po svom ukusu. Dodajte so, biber, peršun ili čak malo parmezana za dodatni ukus. Dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili.

5. Poslužite Odmah

Najbolji pomfrit je onaj koji se poslužuje odmah nakon prženja. Hrskav spolja, mekan unutra, to je ono što želite da vaši gosti dožive kada zagrabe svoj prvi zalogaj.

Ako želite da uživate u najboljem pomfritu, naručite iz našeg restorana online i probajte našu verziju. Naš pomfrit je napravljen po tajnoj recepturi, garantujući vam savršen užitak hrskavog pomfrita.

Nazad